Τρέξε!

ΣκηνοθέτηςJordan Peele

ΣεναριογράφοςJordan Peele

ΠρωταγωνιστέςDaniel KaluuyaAllison WilliamsCatherine Keener

Ο Κρις (Kaluuya) θα γνωρίσει τους γονείς της κοπέλας του Ρόουζ (Williams) αυτό το σαββατοκύριακο. Όταν φτάνουν όμως εκεί, όλοι και όλα του φαίνονται περίεργα, γεγονός που το αποδίδει στο ότι είναι μαύρος. Σύντομα όμως θα καταλάβει ότι κάτι σκοτεινότερο κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Ο Peele έγραψε ένα σενάριο γεμάτο ένταση και μυστήριο και χάρη και στις σκηνοθετικές του ικανότητες μπαίνεις στο mood της ταινίας από τα πρώτα κιόλας λεπτά μέχρι το τέλος. Συμπάσχεις με το χαρακτήρα του Κρις και μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο όσο προχωράει η ταινία και προσπαθεί να καταλάβει τι στο καλό συμβαίνει. Γενικά όλο το καστ ανταπεξήλθαν πολύ καλά στους creepy ρόλους τους, με τον Kaluuya να δίνει ρέστα.

Η ταινία σε κρατάει σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκειά της και δε σε κάνει να βαρεθείς καθόλου. Αντιθέτως, σου δίνει συνεχώς στοιχεία για το τι συμβαίνει, αν και τα περισσότερα δεν είναι τόσο εμφανή. Οπότε, pay attention!

Αν και δεν είναι χαρακτηριστική ταινία τρόμου (αν εξαιρέσεις μερικά jump scares), είναι μία εξαιρετική ταινία μυστηρίου και σίγουρα αξίζει να της δώσεις μία ευκαιρία, αν φυσικά δεν την έχεις δει ήδη.

•Βαθμολογία: 8,5/10•

Παρόμοια ταινία για να τσεκάρεις:
– Παρενέργειες (Side Effects)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s