Νεκρική σιγή

ΣκηνοθέτηςJames Wan
ΣεναριογράφοςLeigh Whannell
ΠρωταγωνιστέςRyan KwantenDonnie WahlbergJudith Roberts

Ο Τζέιμυ (Kwanten) και η γυναίκα του Λίσα (Laura Regan) λαμβάνουν ένα μυστηριώδες κουτί με μία πορσελάνινη κούκλα. Η Λίσα βρίσκεται νεκρή, και μάλιστα χωρίς γλώσσα, και ο ντετέκτιβ Λίπτον (Wahlberg) υποπτεύεται ότι το έκανε ο άντρας της. Ο Τζέιμυ, σχεδόν πεπεισμένος ότι ευθύνεται η κούκλα, γυρνάει στην πόλη του ψάχνοντας απαντήσεις και κάπως έτσι πέφτει πάνω στο θρύλο της εγγαστρίμυθης Μαίρης Σο (Roberts).

Το σενάριο, από το Whannell (γνωστός από τα “Σε βλέπω” και “Παγιδευμένη ψυχή”), ήταν πολύ ενδιαφέρον και ήταν ωραίο που σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες είχαν κάτι σκοτεινό από πίσω. Η ταινία αν και ξεκίνησε δυναμικά με το θάνατο της Λίσα από τα πρώτα κιόλας λεπτά, στη συνέχεια έκανε κοιλιά. Κατέληξε να είναι βαρετή, κάτι στο οποίο δε μας έχει συνηθίσει ο σκηνοθέτης Wan (γνωστός από τα “Σε βλέπω”, “Παγιδευμένη ψυχή” και “Το κάλεσμα”), αν εξαιρέσεις τα πρώτα και τα τελευταία λεπτά και τα jump scares.

Πρέπει να αναφερθεί όμως ότι το κλίμα της ταινίας ήταν αυτό που έπρεπε: ανατριχιαστικό γεμάτο τάφους και τρομαχτικές κούκλες και πέτυχε το σκοπό του να σε κρατάει καθ’ όλη τη διάρκεια στην τσίτα.

Αν σου αρέσουν οι ταινίες τρόμου και αν είσαι φαν της δουλειάς του Wan και του Whannell, δωσ’ της μια ευκαιρία. Μην περιμένεις όμως κάτι παραπάνω από αυτό που είναι: μία απλή τρομαχτική ταινία.

•Βαθμολογία: 6,5/10•

Παρόμοιες ταινίες για να τσεκάρεις:
– Annabelle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s