Batman v. Superman: Η αυγη της δικαιοσυνης

Χελόου γκάιζ! 🙂

Έφτασε η ώρα λοιπόν για μια όχι και τόσο καλή (ψιλοχάλια για την ακρίβεια) ταινία. Όσοι την έχετε δει καταλαβαίνετε για ποιο πράγμα μιλάμε. Για εσάς τους τυχερούς που τη γλιτώσατε και θέλετε (για κάποιο λόγο να την τσεκάρετε) πάμε να τη δούμε:

Ο Σούπερμαν (Henry Cavill) χάνει σιγά σιγά την απήχηση που είχε, καθώς ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί μεν να σώζει κάποιο σύνολο ανθρώπων, αλλά με καταστροφικές συνέπειες πολλές φορές (ειδικά ότι μιλάμε για τη ζωή της αγαπημένης του Λόις (Amy Adams) δεν υπολογίζει τίποτα) και κάπως έτσι περνάει η μισή ταινία. Στην άλλη μισή εμφανίζεται ο Λεξ Λούθορ (Jesse Eisenberg) ο οποίος πείθει τον Μπάτμαν (Ben Affleck) να εναντιωθεί στο Σούπερμαν με σκοπό να αλληλοσκοτωθούν.

Και τώρα τα ”ωραία” 😛 : Το σενάριο, με το οποίο ασχολήθηκαν οι Chris Terrio (γνωστός για το ”Επιχείρηση: Argo”) και David S. Goyer (έχει γράψει την εξαιρετική τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη ❤ ), έμπαζε σχεδόν από παντού. Πέρα από το γεγονός ότι είχε μέσα ότι άχρηστη λεπτομέρεια μπορείς να φανταστείς (σκεφτείτε η ταινία κρατάει γύρω στις 2.5 ώρες και δεν ήταν ούτε για 2), δεν είχε ροή και οι χαρακτήρες μπερδεύονταν αρκετά μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Ο Zack Snyder (σκηνοθέτης του ”300” και ”Άνθρωπος από ατσάλι”) προσπάθησε, χωρίς επιτυχία να σώσει τα πράγματα. Μπορεί να κατάφερε να έχει κάποια ωραία πλάνα, αλλά το γεγονός ότι η ταινία ήταν γεμάτη με ανούσιες σκηνές δεν την έκαναν καλύτερη. Και κάπως έτσι μία ταινία καταντάει κουραστική. Ας περάσουμε όμως στους ηθοποιούς: Ο Cavill ήταν όπως τον περιμέναμε, ο κλασσικός Σούπερμαν κλπ κλπ, όπως και η Adams. Επίσης ο Eisenberg, παρ’ όλο που τον έχουμε δει να υποδύεται πολύ καλύτερα, ταίριαξε καλά στο ρόλο του Λούθορ. Και ήρθε η σειρά του, υπό άλλες συνθήκες αγαπημένου, Affleck. Ρε παιδιά, σε όλη τη διάρκεια της ταινίας (ναι και τις 2.5 ώρες) . ήταν σαν κλαμένο κουτάβι (για να μην πω κάτι χειρότερο). Άσε που έδειχνε σαν να μην ένιωθε το ρόλο. Πως ήταν ο Bale; Ακριβώς το αντίθετο.

Είχε και τα τυχερά της όμως η ταινία. Δέκα ολόκληρα λεπτά με την πανέμορφη Wonder Woman (Gal Gadot) (όποιος έχει τον αριθμό της ας επικοινωνήσει μαζί μου, ευχαριστώ). Ένα ακόμα καλό είναι η σκηνή που ο Σούπερμαν τρώει ξύλο από τον Μπάτμαν. Εντάξει δεν ήταν και ότι πιο καλογυρισμένο έχω δει, αλλά αν είστε στη δική μου τη φάση που λατρεύετε Μπατμαν ❤ και ο Σούπερμαν δε σας κάθεται και τόσο καλά, πιστεύω το ευχαριστηθήκατε όσο κι εγώ. 

Αυτά λοιπόν για την τόσο αναμενόμενη ταινία. Δε σας την προτείνω για κανένα λόγο, εκτός βέβαια αν είστε μαζόχες που παρ’ όλα αυτά θέλετε ακόμα να την τσεκάρετε.

Βαθμολογία: 5.5/10

Άλλες ταινίες που ίσως σας αρέσουν:
– Ομάδα αυτοκτονίας
– Άνθρωπος από ατσάλι

Αυτά από εμάς, μέχρι την επόμενη φορά stay awesome, stay tuned! 😉

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s