Η αφιξη

Χελόου γκάιζ! 😀

Συνεχίζουμε με καλές και καινούριες ταινίες (don’t worry δε θα είναι πάντα έτσι τα πράγματα 😛 ). Σε όσους από εσάς αρέσουν οι εξωγήινοι και τα μυστήρια πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε αυτή την ταινία στο watchlist σας. Πάμε όμως να τη δούμε:

12 εξωγήινα σκάφη προσεδαφίζονται (τρόπος του λέγειν) σε 12 διαφορετικά σημεία της γης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ (ποια άλλα θα πρωταγωνιστούσε;) επιστρατεύει τη γλωσσολόγο Λουίζ Μπανκς (Amy Adams) και το θεωρητικό φυσικό Ίαν Ντόνελι (Jeremy Renner) ώστε να έρθουν σε επαφή με τους καινούριους επισκέπτες και να μάθουν το σκοπό τους.

Ξεκινώντας με το σενάριο, ήταν διαφορετικό από ότι θα περιμέναμε από μία ταινία με εξωγήινους. Ήταν πολύ καλογραμμένο, όποια κενά σου δημιουργούσε μέχρι το τέλος δεν τα είχες πια και είχε και ωραίες ανατροπές. Όλα αυτά χάρη στον Eric Heisserer, ο οποίος μετέφερε το βιβλίο ”Story of Your Life” στη μεγάλη οθόνη και είναι γνωστός και από άλλες  δουλειές του όπως ”Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες”, ”Βλέπω το θάνατό σου 5”, ”Η απειλή” και ”Μη σβήσεις το φως”. Οι σκηνοθετικές ικανότητες του Denis Villeneuve (έχει επίσης σκηνοθετήσει ταινίες όπως ”Prisoners”, ”Ο άνθρωπος αντίγραφο” και ”Sicario: Ο εκτελεστής”) ήρθαν και έδεσαν, δημιουργώντας απίστευτες σκηνές και μία πολύ καλογυρισμένη ταινία. Όσο για το δίδυμο Adams – Renner ταίριαξαν όπως φάνηκε (ή τουλάχιστον αυτό έβγαλαν προς τα έξω 😛 ) και ήταν και οι δύο υπέροχοι. Πολύ καλός ήταν επίσης και ο Forest Whitaker, ο οποίος υποδυόταν το Συνταγματάρχη Κόλονελ Γουέμπερ, ένα συνηθισμένο ρόλο για αυτόν 😛 .

Ωστόσο τα κακά στοιχεία δεν έλειπαν, αφού παρότι το σενάριο ήταν διαφορετικό τελικά κατάντησε λιγάκι βαρετό. Επίσης μερικά κοντινά πλάνα στο πρόσωπο της Adams δεν ήταν μάλλον απαραίτητα. Οι λεπτομέρειες αυτές όμως, δεν μπόρεσαν να χαλάσουν τη γενικά πολύ καλή ταινία.  

Βαθμολογία: 8/10

Άλλες ταινίες που ίσως σας αρέσουν:
– District 9
– Super 8
– Οι αρειανοί επιτίθενται

Αυτά για την ώρα, μέχρι την επόμενη φορά stay awesome, stay tuned! 😉

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s