Διχασμενος

Χελόου γκάιζ! 😀

Η Κέισι (Anya Taylor-Joy), η Κλερ (Haley Lu Richardson) και η Μάρσια (Jessica Sula) πέφτουν θύματα απαγωγής από τον Ντένις (James McAvoy). Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ανακαλύπτεται ότι ο Ντένις δεν είναι μόνος του. Έχει άλλες 23 προσωπικότητες να μοιράζονται το ίδιο σώμα. Θα καταφέρουν άραγε να αποδράσουν πριν βγει στην επιφάνεια η πιο τρομακτική προσωπικότητα;

Ειλικρινά τι να πρωτοπείς για αυτή την ταινιάρα; Αρχικά, το σενάριο ήταν πολύ καλά δουλεμένο, είχε ροή και το κυριότερο δε σε άφηνε με ερωτηματικά. Όσο για τη σκηνοθεσία, ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν μία τέτοια ταινία. Ειδικά τα κοντινά πλάνα στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών έδιναν μία δραματική και ταυτόχρονα ανατριχιαστική νότα. Τα κρέντιτς τόσο για το σενάριο όσο και για τη σκηνοθεσία πάνε στον πολυτάλαντο M. Night Shyamalan, γνωστό από ταινίες όπως ”Η έκτη αίσθηση”, ”Οιωνός” και ”Ο άφθαρτος”. Ας περάσουμε τώρα στους ηθοποιούς οι οποίοι ομολογουμένως έδωσαν ρέστα. Λίγο παραπάνω βέβαια από τα τρία κορίτσια ξεχώρισε η Taylor-Joy, τόσο για το χαρακτήρα της, όσο και για το υποκριτικό της ταλέντο. Όσο για το McAvoy τι να πεις για αυτό τον άνθρωπο; Κατάφερε μέσα σε μία ταινία να υποδυθεί 24 διαφορετικούς χαρακτήρες και στον καθένα από αυτούς έδινε ακριβώς τη δόση υπερβολικότητας που χρειαζόταν. Σίγουρα μία από τις καλύτερες δουλειές που έχει κάνει, αν όχι η καλύτερη.

Για όσους από εσάς (μαζί με έμενα) πιστεύετε ότι θα άξιζε τόσο στο McAvoy όσο και στο Shyamalan όσκαρ (ή έστω υποψηφιότητα) δυστυχώς κάτι τέτοιο δε γίνεται, καθώς η ταινία θεωρείται του 2016 αφού έχει ήδη παιχτεί σε δύο φεστιβάλ στις ΗΠΑ. 

Βαθμολογία: 9/10

Παρόμοιες ταινίες που ίσως σας αρέσουν:
– Ο άφθαρτος
– Η επίσκεψη

Μέχρι την επόμενη φορά, stay awesome, stay tuned! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s